Hyppää pääsisältöön

SUOJELE NÄKÖÄSI

Jos silmäsi tuntuvat epämiellyttäviltä tai ärtyneiltä tai jos tuntuu, että silmässäsi on jotakin ylimääräistä, sinun kannattaa varata aika silmälääkärille, joka tarkistaa näkösi.

Käy myös silmälääkärin tarkistuksissa säännöllisesti. Silmälääkäri tutkii konaisvaltaisesti silmiesi terveyden ja voi havaita mahdolliset silmäongelmat, kuten:

Glaukooma – silmän näköhermon sairaus.

Silmänpohjan ikärappeuma

Harmaakaihi – silmän linssiin muodostuvat samentumat, jotka vaikuttavat näkökykyyn.

Optikko voi myös testata sitä, miten silmäsi kykenevät tarkentamaan, miten hyvin ne toimivat yhdessä ja miten ne hahmottavat syvyyttä ja värejä.

Näön suojeleminen silmien terveyttä parantamalla on erityisen tärkeää, jos kärsit kuivasilmäisyydestä. Muiden oireiden lisäksi kuivasilmäisyys voi heikentää näköäsi niin, ettäajoittain et näe selvästi – vaikka normaalisti näkisitkin hyvin.

Kyynelkalvo voi muuttua epävakaaksi monenlaisten silmäongelmien seurauksena. Esimerkiksi ‘ C ’ näkötaulun merkinnät nähdään epäselvinä, kuten alla olevassa kuvassa on esitetty. Kuivasilmäisyys ei aiheuta ainoastaan silmien kuivumista ja rasittumista, vaan se vaikuttaa myös siihen, miten hyvin näkö toimii.

Esimerkki kuivasilmäisyydestä johtuvasta näköhäiriöstä

Paranna silmiesi terveyttä, suojele näköäsi ja huolehdi kuivista silmistä meidän OcuWellness Habit Builder-työkalumme ja Ocutears®-silmätippojen avulla.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia. Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.