Hyppää pääsisältöön

SILMÄLUOMEN TULEHDUS

Silmäluomen tulehdus, eli blefariitti, on yleinen sairaus. Se aiheuttaa silmäluomissa epämiellyttävältä tuntuvan tulehduksen, ja johtaa punoittaviin, ärtyneisiin, kutiseviin ja turvonneisiin silmäluomiin. Kyseessä on yleensä pitkäaikainen sairaus, jossa oireet voivat ajoittain pahentua, mutta myös oireettomat ajanjaksot ovat tavanomaisia. Vaikka tulehdus ei yleensä ole vakava, se voi hoitamattomana johtaa muihin ongelmiin, kuten silmien kuivumiseen, kystiin, sidekalvotulehdukseen ja vakavammissa tapauksissa näön heikkenemiseen. Onneksi on olemassa yksinkertaisia ja tehokkaita tapoja hoitaa silmäluomen tulehduksen oireita ja estää niitä uusiutumasta.

OIREET

Silmäluomen tulehdus voi saada silmät tuntumaan aroilta ja ärtyneiltä. Oireiden määrä vaihtelee. Lue lisää mahdollisista oireista.

SYYT

Silmäluomen tulehdus voi johtua infektioista, allergioista tai ihoreaktioista. Lue lisää tämän sairauden yleisistä syistä ja riskitekijöistä.

OIREIDEN LIEVITYS

Silmäluomien säännöllinen puhdistaminen on olennainen osa oireiden hoitoa. Saatavilla on tuotteita kuten Puralid® Lipogel, jotka voivat auttaa sinua.

EHKÄISY

Voit ehkäistä oireita uusiutumasta puhdistamalla silmäluomet säännöllisesti ja noudattamalla lääkärin ohjeita. Lue lisää oireiden ennaltaehkäisystä.

MIKÄ RATKAISU SOPII SINULLE?

Voi olla haastavaa löytää oikea tuote, jolla parantaa silmien hyvinvointia. Vastaa muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen ja valitsemme sinulle sopivan tuotteen vastaustesi perusteella. Kokeile EyeDrop Finder-kyselyä!

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.