Hyppää pääsisältöön

OCUTEARS® UKK

 1. Miksi näyttöpäätetyöskentely aiheuttaa silmien kuivumista?

  Kun katsot näyttöä, räpyttelet tavallisesti vähemmän. Tämä on haitallista, koska silmissä olevan kyynelkalvon – ohuen nestekerroksen, joka suojaa silmän pintaa – raikastaminen edellyttää usein tapahtuvaa räpyttelyä. Tämän seurauksena saatat kokea näön hämärtymistä ja epämukavuuden tunnetta silmissä.

 2. Miksi ilmastointi aiheuttaa silmien kuivumista?

  Ilmastointilaitteet ja ympäristöt, joissa on kuiva ilma (esimerkiksi lentokoneet) voivat aiheuttaa haihtumisesta johtuvaa kuivasilmäisyyttä. Kun lämpötila on alhainen, tämä voi heikentää Meibomin rauhasten kykyä erittää öljyjä, jotka estävät kyynelten haihtumisen liian nopeasti.

 3. Ovatko kaikki kuivasilmäsyyteen tarkoitetut silmätipat samanlaisia?

  Kuivasilmäisyysoireisiin on saatavilla monia erilaisia silmätippoja. Kaikilla silmätipoilla on erilainen koostumus ja aktiiviset ainesosat, ja ne sopivat erilaisiin kuivien silmien tyyppeihin ja syihin. Toisin kuin monet muut silmätipat, Ocutears® HYDRO+ sisältää korkean pitoisuuden ristisidottua hyaluronihappoa (0,4 %). Ocutears® ALO+ sisältää ristisidottua hyaluronihappoa (0,2 %) ja rauhoittavaa aloe veraa kuiville, ärtyneille ja herkille silmille.

 4. Mitä on ristisidottu hyaluronihappo, ja miksi se on parempaa kuin tavallinen hyaluronihappo?

  Ristisidottu hyaluronihappo on pitkälle kehitetty hyaluronihapon muoto. Se on suunniteltu jäljittelemään luonnollisia kyyneleitä.

 5. Mitä hyötyä on aloe verasta Ocutears® ALO+ ‑silmätipoissa?

  Aloe vera ‑kasvin lehdestä uutetulla geelillä on kosteuttavia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Geeli voi auttaa vähentämään punoitusta ja ärsytystä.

 6. Mistä tiedän, mitkä Ocutears®-silmätipat sopivat minulle parhaiten?

  Ocutears®-silmätippoja on saatavana kahdenlaisina tippoina: HYDRO+ ja ALO+. Ocutears® HYDRO+ sopii parhaiten niille, joiden silmät ovat kuivat pitkän näyttöpäätetyöskentelyn vuoksi tai kirurgisen silmätoimenpiteen jälkeen. Ocutears® ALO+ ‑silmätipat ovat erityisen hyödyllisiä, mikäli sinulla on punoitusta, ärsytystä, herkät silmät tai altistut usein esimerkiksi auringonvalolle tai ilmastointilaitteelle.

 7. Jos minulla on kuivat silmät, miksi silmäni vetistyvät jatkuvasti?

  Niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin, silmien kuivuminen voi usein johtaa vetisiin silmiin. Jos sinulla on paljon kyynelnestettä, tämä voi antaa sinulle vetisten silmien tunteen. Näin voi käydä, jos kyynelnesteesi on epätasapainossa ja ärsyttää silmiäsi, minkä seurauksena silmäsi pyrkivät korjaamaan ongelman tuottamalla lisää kyynelnestettä. Tämä kyynelneste ei kuitenkaan tee mitään silmiesi pinnan rauhoittamiseksi tai suojaamiseksi.

 8. Mitkä ovat silmien punoituksen ja ärsytyksen syyt?

  Punoittavat, kutisevat ja ärtyneet silmät ovat todennäköisesti seurausta allergioista tai kausiluonteisesta siitepölyallergiasta. On kuitenkin myös mahdollista, että sinulla on silmätulehdus, joten jos sinulla on oireita, jotka eivät häviä, on parasta kääntyä silmälääkärin puoleen. Yleensä silmätulehduksissa on paljon enemmän oireita kuin silmäallergioissa, kuten vuotoa tai silmäkipua.

 9. Mistä tiedän, onko minulla kuivat silmät?

  Kuivasilmäisyys voi aiheuttaa epämukavuuden tunnetta, punoitusta ja ärtyneisyyttä. Silmäsi saattavat vuotaa tavallista enemmän, ja saatat huomata, että silmäsi kuivuvat, kun käytät digitaalisia näyttöjä tai altistut ilmastoinnille ja muille ympäristötekijöille. Näkösi voi ajoittain jopa hämärtyä.

 10. Auttavatko Ocutears®-silmätipat siitepölyallergian aiheuttamaan silmien kuivuuteen ja kutinaan?

  Ocutears®-silmätippoja on kahta eri koostumusta: aloe veraa sisältävä Ocutears® ALO+ on erityisesti kehitetty rauhoittamaan herkkiä, ärtyneitä ja punoittavia silmiä. Kostutustippojen lisäksi on hyvä käyttää myös allergiasilmätippoja.

 11. Sisältävätkö Ocutears®-silmätipat säilöntäaineita tai fosfaatteja?

  Ei. Ocutears®-silmätipat ovat säilöntäaineettomia ja fosfaatittomia.

 12. Mitä tapahtuu, jos Ocutears®-silmätippoja ei säilytetä suositelluissa säilytysolosuhteissa?

  Ocutears®-silmätipat säilyvät stabiileina viimeiseen käyttöpäivään asti, kun niitä säilytetään 2–25 °C:ssa, ja 6 kuukautta, kun niitä säilytetään 25–40 °C:ssa. Jos niitä säilytetään alle 0 °C:ssa tai yli 40 °C:n lämpötilassa, niitä ei saa käyttää, ja ne on hävitettävä.

 13. Voinko käyttää Ocutears®-silmätippoja piilolinssien kanssa?

  Kyllä, Ocutears®-silmätipat sopivat piilolinssien käyttäjille, ja tippoja voidaan annostella piilolinssien käytön aikana.

 14. Voidaanko Ocutears®-silmätippoja käyttää muiden silmätippojen kanssa? Onko tippojen laittamisen jälkeen odotettava?

  Kyllä, Ocutears®-silmätippoja voidaan käyttää muiden silmätippojen kanssa. On kuitenkin suositeltavaa odottaa 10 minuuttia eri silmätippojen annostelun välillä.

 15. Kuinka monta tippaa on yhdessä pullossa, ja kuinka kauan silmätipat riittävät?

  Yhden pisaran keskimääräinen tilavuus on 30 mikrolitraa (0,03 ml), mikä tarkoittaa, että 10 ml:n pullossa on noin 330 tippaa. Joten jos laitat kaksi tippaa päivittäin molempiin silmiin, yksi pullo kestää noin 80 päivää. 

 16. Voiko Ocutears®-silmätippoja laittaa lapsille?

  Suosittelemme, että kysyt neuvoa silmienhoitoon erikoistuneelta lääkäriltä (esim. silmälääkäriltä) ennen kuin laitat tippoja lapselle.

 17. Lapsi on vahingossa niellyt Ocutears®-silmätippoja. Mitä teen?

  Jos tuotetta on nielty vahingossa, ota yhteys lääkäriin. Tuotteen kokonaismäärä on suhteellisen pieni, joten se ei todennäköisesti aiheuta vakavia terveysongelmia nieltynä. Tarkista kuitenkin ainesosaluettelo siltä varalta, että lapsesi on yliherkkä jollekin ainesosalle, ja ilmoita asiasta lääkärille. Suosittelemme tuotteen säilyttämistä poissa lasten ulottuvilta ja näkyviltä.

 18. Minulla on polttavaa tunnetta Ocutears® HYDRO+ tai ALO+ -valmisteiden käytön jälkeen. Mitä teen?

  Huuhtele tuote silmistäsi runsaalla kylmällä vedellä mahdollisimman pian. Ilmoita kaikista haittavaikutuksista lääkärillesi tai apteekkiin. Suosittelemme, että et käytä silmätippoja uudelleen ennen kuin olet keskustellut lääkärin tai farmaseutin kanssa, koska saatat olla yliherkkä jollekin ainesosalle.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.