Hyppää pääsisältöön

KUIVASILMÄISYYDEN HOITO

Ennen kuin silmälääkärisi ehdottaa sopivaa hoitoa kuivasilmäisyyteen, hän haluaa todennäköisesti tehdä joitakin testejä, joiden avulla hän voi määrittää, miten kuivasilmäisyyttäsi kannattaa hoitaa. 

Sen lisäksi, että sinulta kysytään mahdollisista syistä kuivasilmäisyyteen (joihin voit tutustua myös OcuWellness Habit Builder‑työkalussamme), hän voi tutkia silmiäsi ja tehdä diagnostisia testejä, kuten:

Kyynelkalvon hajoamisaika – Tämän testin avulla voidaan selvittää, kuinka nopeasti silmäsi kuivuvat räpyttelyn jälkeen. Se tehdään käyttämällä väriainetta sisältäviä silmätippoja, jolloin kyynelnesteen näkee helpommin.

Schirmerin testi – Tämä testi tehdään suodatinpaperilla, joka jätetään silmään noin viideksi minuutiksi, jotta nähdään, paljonko silmä tuottaa kyynelnestettä tuona aikana. Tämä tehdään yleensä niille, jotka kärsivät vaikeasta kuivasilmäisyydestä.

Kun silmätautien erikoislääkäri on diagnosoinut sinulla kuivasilmäisyyden, hän antaa sinulle joitakin hoitovaihtoehtoja, joiden avulla silmäsi voivat paremmin. Näihin voi kuulua silmätippojen, kuten Ocutears®, käyttö.

On tärkeää huomata, että arjen toimintatapojen ja ympäristötekijöiden muutoksilla voit vaikuttaa merkittävästi siihen, miten kuivilta silmäsi tuntuvat. Tutkimme tätä lisää OcuWellness Habit Builder ‑työkalussamme.

Lue lisää siitä, miten OcuWellness Habit Builder‑työkalu ja Ocutears®-silmätipat voivat auttaa kuivasilmäisyyteesi.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.