Hyppää pääsisältöön

KUIVASILMÄISYYDEN OIREITA

Kuivasilmäisyyden oireet johtuvat siitä, että silmät eivät tuota tarpeeksi kyynelnestettä, se haihtuu liian nopeasti tai näiden molempien yhteisvaikutuksesta. Kyynelneste ei ehkä ole myöskään laadultaan oikeanlaista (esim. liian vetistä) tai se ei leviä silmän etuosaan kunnolla.

Kuivasilmäisyyden oireet voivat johtua monista eri syistä. Jos tunnet, että silmäsi kuivuvat, kun käytät tietokonetta tai teet jotain tarkkaavaisuutta vaativaa työtä, saatat räpytellä silmiäsi vähemmän ja ne voivat tuottaa vähemmän kyynelnestettä.

Kuivasilmäisyys vaikuttaa ihmisiin eri tavoin, joten et ehkä kärsi kaikista tässä luetelluista oireista. Kuivuuden lisäksi saatat myös kokea:

ARKUUS
VÄSYNEET TAI “RASKAAT” SILMÄT
PISTELY
POLTTELU
KARKEA TUNNE (IKÄÄN KUIN SINULLA OLISI JOTAIN SILMÄSSÄ)
SILMIEN VETISTYS

Nämä kuivasilmäisyyden oireet voivat johtua myös infektiosta tai allergioista, jolloin ne vaativat erilaista hoitoa, joten on tärkeää, että keskustelet lääkärisi kanssa saadaksesi oikean diagnoosin.

Kuivat silmät voivat myös vaikuttaa näkökykyysi. Näkösi voi joskus hämärtyä, mutta tämä häviää yleensä itsestään tai paranee, kun räpyttelet silmiäsi.

On useita syitä, joiden vuoksi silmät kuivuvat, joten tutustu tarkemmin kuivasilmäisyyden syihin.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.