Hyppää pääsisältöön

ENTÄ JOS KUIVASILMÄISYYSOIREET EIVÄT HELPOTU?

Useimmat kuivasilmäiset ihmiset hyötyvät keinokyynelistä, kuten Ocutears® ja Cationorm® ‑silmätipoista, sekä OcuWellness Habit Builder ‑työkalun ehdottamista muutoksista päivittäisiin rutiineihin.

Jos nämä eivät auta, on olemassa muita kuivasilmäisyysoireita helpottavia vaihtoehtoja. Näistä voidaan keskustella silmälääkärin tai optikon kanssa.

Useilla reseptilääkkeillä voidaan hoitaa kuivien silmien perimmäistä syytä (esimerkiksi vähentämällä tulehdusta). Näitä ovat:

Silmäluomen tulehdusta vähentävät lääkkeet – Silmäluomien tulehdus voi estää öljyrauhasia erittämästä öljyä kyynelnesteeseesi. Antibiootit voivat auttaa vähentämään tulehdusta.

Silmätipat sarveiskalvon tulehduksen hoitoon – Tämän tyyppistä tulehdusta voidaan hoitaa silmätipoilla, jotka sisältävät immunosuppressiivisia lääkkeitä tai steroideja.

Silmäsisäkkeet – Nämä ovat pieniä lisäkkeitä, jotka asetetaan alaluomesi ja silmämunan väliin ja jotka vapauttavat hitaasti voitelua koko päivän ajan.

Kyynelnesteen eritystä lisäävät lääkkeet – Tietyt lääkkeet lisäävät kyynelnesteen tuotantoa. Näitä on saatavana tabletteina, geeleinä tai silmätippoina.

Omasta verestäsi tehdyt silmätipat – Näistä voi olla apua, jos kuivasilmäisyysoireesi ovat erittäin vakavia, eikä muista hoitovaihtoehdoista ole ollut apua.

Esimerkkejä muista vaihtoehdoista:

Kyynelkanaviesi sulkeminen – Tämä toimenpide voi auttaa estämään kyynelnesteen poistumisen silmästäsi liian nopeasti.

Erikoispiilolinssit – Nämä linssit voivat auttaa suojaamaan silmien pintaa ja säilyttämään kosteuden.

Valoterapia ja silmäluomien hieronta – Intensiiviseksi pulssivalohoidoksi kutsuttu toimenpidetyyppi yhdistettynä silmäluomien hierontaan saattaa auttaa.

Jos kuivasilmäisyysoireesi eivät parane, keskustele silmälääkärin tai optikon kanssa ja ota selvää muista hoitovaihtoehdoista.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.