Hyppää pääsisältöön

SILMÄLUOMEN TULEHDUKSEN OIREIDEN HOITO

Vaikka silmäluomen tulehdukseen, eli blefariittiin, ei ole parannuskeinoa, hoito voi lievittää oireita, kuten silmäluomien turvotusta. Oireiden häviämisen jälkeen asianmukainen silmäluomen tulehduksen hoito voi myös estää oireiden uusiutumisen.

Lääkäri voi neuvoa sinua puhdistamaan silmäluomet (kerran tai useita kertoja päivässä) seuraavasti:

Haudo lämmöllä
Hiero silmäluomia

Puhdistusrutiinin lisäksi silmäluomen tulehduksen oireiden hoitoon voi kuulua silmäluomille ja silmille tarkoitettujen tuotteiden käyttö. Riippuen silmäluomen tulehduksen syistä tai oireista, nämä voivat sisältää antibioottisia silmätippoja, voiteita, suihkeita tai pillereitä, viruslääkkeitä, steroidia sisältäviä silmätippoja, keinokyyneleitä tai rauhoittavia geelejä, kuten Puralid® Lipogeliä. Lääkitys voi auttaa:

Tulehduksen torjuntaan
Tulehduksen oireiden lieventämiseen
Kyynelnesteen erityksen lisäämiseen

Jotta voisit hoitaa silmäluomen tulehdusta tehokkaasti, sinun kannattaa välttää tuotteita, jotka voivat pahentaa oireita.

Vältä piilolinssien käyttöä
Vältä silmämeikin käytöä

Muista, että silloinkin kun oireet ovat parantuneet, ne voivat silti palata. Voit ehkäistä oireita puhkeamasta jatkamalla lääkärisi suositusten mukaista silmäluomen tulehduksen hoitoa.

Selvitä, miten voit ehkäistä silmäluomen tulehduksen oireiden uusiutumista.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.