Hyppää pääsisältöön

SILMÄLUOMEN TULEHDUKSEN EHKÄISY

Silmäluomen tulehdusta, eli blefariittia, sairastavat kokevat, että oireet, kuten silmäluomien turpoaminen, välillä pahenevat ja sitten taas häviävät. Tiettyjä toimenpiteitä edellytetään, jotta silmäluomen tulehduksen oireet eivät uusiudu.

On tärkeää puhdistaa silmäluomet säännöllisesti lääkärin suositusten mukaisesti, vähintään kerran päivässä.

Välttämättömien rasvahappojen, erityisesti omega-3-rasvahappojen, säännöllinen syöminen voi auttaa vähentämään tulehdusta ja parantamaan vointiasi. Voit ottaa päivittäin lisäravinteita, kuten kalaöljytabletteja, tai pyrkiä syömään säännöllisesti omega-3-rasvahappoja sisältäviä elintarvikkeita, kuten:

Pähkinöitä ja siemeniä (esim. pellavansiemeniä, chia-siemeniä ja saksanpähkinöitä)

Kasviöljyjä (esim. pellavansiemen-, soija- ja canola-öljyjä)

Rasvaista kalaa (esim. lohta, makrillia, tonnikalaa, silliä ja sardiineja)

Lääkärisi voi myös suositella, että jatkat silmätippojen tai ‑geelien, kuten Puralid® Lipogel, käyttöä ehkäistäksesi silmäluomen tulehduksen oireita uusiutumasta.

On tärkeää toimia johdonmukaisesti, kun pyrkimyksenä on ehkäistä silmäluomen tulehduksen paheneminen. Noudata joka päivä lääkärisi neuvoja, vaikka oireesi olisivat hävinneet.

Lue lisää Puralid® Lipogelista-valmisteesta, joka voi auttaa sinua hoitamaan ja ehkäisemään silmäluomen tulehduksen oireita.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.