Hyppää pääsisältöön

SILMIEN TERVEYS AIKUISILLA

Ikääntyessä tapahtuu muutoksia, jotka voivat heikentää näkökykyä ja silmien terveyttä. Silmäluomet eivät ehkä aina räpäyttäessämme silmiä levitä kyynelnestettä niin hyvin kuin niiden pitäisi, ja kyynelnestettä tuottavat rauhaset voivat myös lakata toimimasta. Tämän seurauksena silmän etuosan päällä oleva ohut kyynelkalvoksi kutsuttu kerros saattaa heiketä. Tämän seuraksena silmän pinnalla olevan kyynelkalvon laatu saattaa heiketä.

Kuivasilmäisyys on yleisempää naisilla kuin miehillä. Tämä voi johtua hormonimuutoksista, joiden syynä voivat olla vaihdevuodet, hormonilääkitys tai esimerkiksi raskaus.

Lääkkeet ja tietyt iän myötä yleistyvät sairaudet voivat myös lisätä kuivasilmäisyyden todennäköisyyttä (esim. lääkkeet korkeaan verenpaineeseen ja terveysongelmat, kuten diabetes, nivelreuma ja Parkinsonin tauti).

Muut aikuisten silmien terveyteen vaikuttavat ongelmat, kuten blefariitti eli silmäluomen tulehdus, ovat yleisempiä yli 50-vuotiailla.

Silmien terveyteen liittyviä ongelmia ei ole helppo hallita, mutta positiivista on, että oireita voi hoitaa monilla tavoilla. Silmien terveyttä voi ylläpitää koko eliniän. Päivittäisen silmienhoitorutiinin noudattaminen, uusien tapojen omaksuminen silmien terveyden parantamiseksi ja silmätippojen käyttö voivat auttaa pitämään silmäsi miellyttävän tuntuisina.

Ks. Silmien hoito aikuisille ja selvitä, mitä voit tehdä jo tänään silmiesi terveyden hyväksi.

SANTENIN TUOTTEET SILMILLE JA SILMÄLUOMILLE

Selaamalla Santenin tuotevalikoimaa löydät hoitoratkaisuja, jotka tuovat sinulle helpostusta niin silmien kuivuuteen kuin silmäluomien tulehdukseen.
LISÄÄ TÄSTÄ AIHEESTA
Tällä sivulla olevat tiedot eivät korvaa lääkärisi suosituksia.  Keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on sairauksiin, oireisiin tai hoitoon liittyviä kysymyksiä.